Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік відбуде 7 років за гратами за те, що «провчив» односельця 

26 квітня 2018, 16:47

Борзнянський районний суд Чернігівської області засудив мешканця с. Воловиця Борзнянського району громадянина М. до 7 років позбавлення волі  за побиття свого односельця, який помер від отриманих травм.

Судом встановлено, що 30 серпня 2016 року раніше судимий мешканець с. Воловиця  громадянин М., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння посварився зі своїм односельцем, якого підозрював у викраденні шлангу для поливу городу. Поскільки останній заперечував свою причетність до крадіжки, то М. вирішив його провчити і побив гумовим ременем приводу, що використовується у двигунах. Після цього вони пішли до господарства М., де розпивали спиртні напої та в подальшому  М. продовжив побиття потерпілого. Потім  він помістив його до підвалу власного будинку. Вранці, виявивши, що односелець не подає ознак життя, М. вивіз його труп за село.

Окрім того, М.  незаконно придбав та зберігав у власному житловому будинку обріз рушниці.

За результатами судового розгляду М. визнано винним у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) та призначив йому покарання у  вигляді 7 років позбавлення волі.

Вирок суду набрав законної сили.

 З текстом вироку суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/72756230

 За повідомленням прес-служби суду