Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про кримінальну відповідальність за злочини, пов’язані з використанням платіжних карток, говорили у ВС

25 квітня 2018, 11:30

23 квітня 2018 року судді та працівники апарату Верховного Суду взяли участь у презентації посібника-довідника «Основи платіжного картознавства», організованій на прохання відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар зазначила, що публікація книги здійснена в рамках проекту «Національна програма сприяння безпеці електронних платежів та карткових розрахунків» (SafeCard). Проект впроваджується  Українською міжбанківською асоціацією членів платіжних систем «ЄМА» (далі – Асоціація). Видання підготовлено за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Про розроблений посібник-довідник, діяльність Асоціації та співпрацю з міжнародними організаціями з питань протидії злочинам, пов’язаним із безготівковими розрахунками, розповіли директор Асоціації Олександр Карпов та його заступник Олеся Данильченко.

Під час заходу були розглянуті питання щодо підвищення рівня обізнаності громадян про злочини із використанням платіжних карток, удосконалення норм Кримінального кодексу України про притягнення до відповідальності осіб за вчинення злочинів, пов’язаних із використанням платіжних карток, а також покращення системи оперативного отримання і перевірки правоохоронними органами інформації про злочини із платіжними картками та електронними платежами.

Посібник-довідник «Основи платіжного картознавства» підготовлений для систематизації інформації у сфері вчинення злочинів з використанням платіжних карток, інших засобів доступу до банківських рахунків та електронних грошей. До книги увійшли відомості про принципи функціонування міжнародних платіжних систем і платіжних систем в Україні, сучасні види злочинів з використанням інфраструктури й інструментів платіжних систем і детальні описи конкретних схем вчинення злочинів та їх характерних ознак.

У презентації взяли участь судді Великої Палати Верховного Cуду Наталія Антонюк, Дмитро Гудима, Віталій Уркевич і судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Cуду Лев Кишакевич, Олександр Марчук та Олег Могильний.

Від Посольства США в Україні – Олена Кустова, а також менеджер розвитку бізнесу та корпоративних комунікацій Ірина Позиніч.

На завершення зустрічі учасники поділилися баченням актуальних питань, які виникають із розвитком електронних сервісів, необхідністю популяризації такої інформації та висловили наміри щодо подальшої співпраці.

 

За повідомленням прес-служби суду