Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Ватутінському міському суді Черкаської області проведено "День відкритих дверей"

25 квітня 2018, 10:36

Із метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Ватутінському міському суді Черкаської області запроваджено проведення дня відкритих дверей.

Проведення даного заходу вже стало доброю традицією.

Так, 24 квітня 2018 року в суді було проведено День відкритих дверей на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Види відповідальності неповнолітніх.» Дана тема є актуальною для молоді.

До суду завітали учні 9-10 класів Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Ватутінської міської ради Черкаської області разом із заступником директора по виховній роботі Забой Тетяною Анатоліївною та вчителем історії та правознавства Шевченко Людмилою Григорівною. У заході взяло участь 20 дітей.

Також учасниками заходу були провідний спеціаліст Ватутінського міського центру зайнятості Демчук Валентина Василівна та юрисконсульт Пипа Інна Олександрівна.

Гостей зустріла помічник судді (прес-секретар суду) Горбатко Світлана Олексіївна, яка провела невеличку екскурсію приміщенням суду та ознайомила присутніх з планом проведення заходу. Після чого учнів, їх вчителів та гостей було запрошено до зали судових засідань, де вони були присутні у відкритому судовому засіданні по розгляду цивільної справи про встановлення факту перебування особи на утриманні.

Після судового засідання на тематичній бесіді перед учасниками виступила помічник судді Безвершенко Ірина Сергіївна, яка висвітлила згадану тему та більш детально розповіла школярам про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх.

В залі судових засідань учні переглянути презентацію, підготовлену помічником судді (прес-секретарем суду) Горбатко Світланою Олексіїівною на тему «Відповідальність неповнолітніх». Було наведено приклади розгляду кримінальних та адміністративних справ у Ватутінському міському суді Черкаської області.

В ході спілкування учні та вчителі задавали питання щодо міри покарання неповнолітніх, щодо їх перебування на обліку та щодо умовного відбування покарання неповнолітніми та на іншу тематику.

Також помічник судді розповіла про категорії справ, які розглядаються судом та законодавство, що регулює їх розгляд. Коротко ознайомила учнів з основними кодексами України.

День відкритих дверей приніс користь та задоволення як учням, їх вчителям, так і працівникам суду, вони отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

На завершення ми побажали учням успіхів у навчанні та виборі майбутніх професій та запросили до подальшої співпраці.

За повідомленням прес-служби суду