Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зустрілася з директором регіональної місії USAID Сюзан К. Фрітц

23 квітня 2018, 12:45

20 квітня 2018 року на прохання директора місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні відбулася зустріч з Головою Верховного Суду Валентиною Данішевською. Метою цього візиту було погодження напрямів та пріоритетів подальшого співробітництва.

Валентина Данішевська наголосила на важливості співпраці з Агентством США з міжнародного розвитку, подякувала за можливість взяти участь у важливих заходах щодо питань удосконалення комунікаційної політики судів та належного здійснення правосуддя, які проводилися протягом тижня.

Голова Верховного Суду зазначила, що зміцнення довіри до суду – надважливе завдання, яке стоїть перед Верховним Судом.

– Ми повинні працювати на підвищення авторитету до судової системи. Серед способів досягнення поставленої мети – постійно працювати над підвищенням кваліфікаційного рівня суддів, комунікувати з суспільством. Необхідно інформувати громадян і про позитивні процеси, які відбуваються в судовій системі, – зауважила Валентина Данішевська. – Верховний Суд докладатиме всіх зусиль, щоб рухатися вперед. Ми налаштовані на співпрацю з міжнародними партнерами.

Сюзан К. Фрітц висловила готовність забезпечити підтримку Верховному Суду та впровадженню судової реформи загалом. Така допомога може бути надана у формі проведення тренінгів для суддів та працівників апарату, а також участі експертів у сфері аналізу робочих процесів, комунікації, уніфікації судової практики із залученням суддів інших інстанцій. Всі форми співпраці мають сприяти підвищенню ефективності діяльності Верховного Суду.

У зустрічі також взяли участь співробітник офісу демократії та управління  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ден Райян та начальник  відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

 

За повідомленням прес-служби суду