Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Рівненської області покарання обвинуваченому в умисному вбивстві не пом’якшив

23 квітня 2018, 12:04

 

35-річний мешканець Костопільського району Петро Ш., який торік 12 липня на очах малолітньої дитини жорстоко вбив колишню дружину, у в’язниці проведе наступні 13 років. Апеляційний суд Рівненської області залишив без змін вирок місцевого суду, а апеляційну скаргу обвинуваченого, в якій той просив призначити йому мінімальне покарання за вчинений злочин, що передбачене санкцією ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Також суд залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника обвинуваченого, у якій він переконував колегію суддів суду апеляційної інстанції у необхідності вирок Рівненського районного суду від 20 грудня 2017 року скасувати та направити кримінальне провадження на новий судовий розгляд.

Ця трагічна історія з фатальним завершенням відбулася 12 липня 2017 року в селі Вигін Костопільського району. Близько 14-ї години Петро навмисно наніс колишній дружині 12 ударів ножем в тулуб та шию. Для цього він прийшов до будинку, де жінка проживала з їх спільними сином і дочкою. Свідками кривавої різанини стали його малолітня дитина та мати покійної, яка намагалася відтягнути знавіснілого чоловіка від дочки.

Оскільки суд першої інстанції у ході судового слідства та дослідження усіх зібраних у кримінальному провадженні  доказів, повно та ретельно їх перевірив і дав їм відповідну оцінку, визнавши належними та допустимими й такими, що можуть бути покладені в основу доведеності вини Петра Ш. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області залишила вирок без змін, апеляційні скарги обвинуваченого і його захисника — без задоволення. 

 

За повідомленням прес-служби суду