Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід солдату, який ухилявся від проходження військової служби

23 квітня 2018, 10:03

       До Татарбунарського районного суду надійшло клопотання слідчого про застосування  запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту стосовно гр. К. підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 407 ч.4 КК України.

      У березні 2016-го року між  Міністерством оборони України та громадянином К.  укладено контракт про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України строком на 3 (три) роки.

      Відповідно до наказу командира військової частини солдат К. був направлений у відрядження до військової частини Татарбунарського району Одеської області.

       З 30.01.2018 р.  солдату була надана щорічна основна відпустка, але після закінчення відпустки він у розташування військової частини без поважних причин не прибув. Під час телефонних розмов з ним заявляв, що продовжувати військову службу з подібним подальшим низьким фінансуванням він не бажає, та прибувати до місця дислокації військової частини не збирається. Йому було роз’яснено наслідки ухилення від військової служби та наслідки продовження злочинної діяльності, але солдат відповів, що наслідки своїх дій розуміє.

       Вжитими заходами розшуку, проведеними слідчими та процесуальними діями встановити місцезнаходження не надавалося можливим тривалий час.

       12.04.2018 року, солдат звернувся з рапортом до командира військової частини, про прибуття до військової частини, після самовільного залишення її. У відповідності до наказу того ж дня приступив до виконання покладених на нього обов’язків.

       Підозрюваний К. характеризується по місцю несення військової служби негативно (періодично запізнюється на місце несення військової служби, самовільно покидає місце несення військової служби та регулярно порушує військову дисципліну) тривалий час не з’являвся на виклик до слідчого, а за місцем проживання зарекомендував себе з позитивної сторони, за характером спокійний та врівноважений, з мешканцями підтримує добрі відносини, приймає участь у спортивних змаганнях села та району.                                                                                                

       Підозрюваний свою вину визнав повністю та частково погодився із застосуванням щодо нього відповідного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, однак не у військовій частині, як просить орган досудового розслідування, а за місцем його постійного проживання.

       Ухвалою Татарбунарського районного суду Одеської області  відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем його проживання строком на  60 днів.

       Станом на 17 квітня 2018 року ухвала не набрала чинності та може бути оскаржена.

 

 

За повідомленням прес-служби суду