Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив батьківських прав чоловіка, що ухиляється від їх виконання і утримання своєї неповнолітньої дитини

23 квітня 2018, 09:52

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Тихоновою Наталею Станіславівною закінчено розгляд цивільної справи та ухвалено рішення про позбавлення батьківських прав громадянина Г., відносно його неповнолітньої дитини.

Так, відповідно до рішення суду, в листопаді 2017 року позивач звернулась до суду з позовом до відповідача Г. про позбавлення батьківських прав. Вказувала на те, що вона та відповідач є батьками малолітньої Наталі, 2006 р.н., шлюб між сторонами було розірвано. З моменту розірвання шлюбу та на теперішній час відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на її утримання не надає.  

Посилаючись на вищевикладене, позивач просить суд позбавити відповідача Г., 09.05.1981 р.н., батьківських прав щодо дитини - Наталі, 2006 р.н.

 

Відповідач в судове засідання не з’явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином.  Від нього надійшов відзив, відповідно до якого позовні вимоги він визнає в повному обсязі.

 

Позивач та відповідач є батьками Наталі, 2006  р.н.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що всупереч вимог СК України  відповідач вихованням та утриманням доньки Наталі не займається.  Він не цікавиться місцем її  перебування, станом здоров’я, духовним та фізичним розвитком,  не надає кошти на її утримання.  Позивач разом з донькою, починаючи з 2015 року, постійно проживає у Німеччині, де позивач одружилась та працює.

Згідно Свідоцтва про шлюб позивач з 04.03.2015 року перебуває в зареєстрованому шлюбі з громадянином Німеччини.

Відповідно до заяви від  01.10.2014 року відповідач надав згоду на виїзд доньки Наталі на постійне місце проживання до ФРН.

З матеріалів справи вбачається, що позивач разом з донькою та чоловіком проживає в Німеччині в м. Бремен.

Відповідно до Експертної оцінки сім’я Плунтке проживає за адресою: ФР Німеччина, м. Бремен, в сучасному, великому будинку з розширеною мансардою.

Згідно Довідки зі школи Наталія, навчається в  початковій  школі Школи Борхсхое.

Згідно з розрахунком заборгованості складеним 18.10.2017 року заборгованість відповідача по сплаті аліментів на утримання доньки складає 61 741 грн. 93 коп.

Відповідно до Висновку про позбавлення батьківських прав, Орган опіки і піклування виконкому Миколаївської міської ради вважає за доцільне позбавити батьківських прав відповідача, відносно доньки.

У відповідності до ст. 150 СК України батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 164 СК України  мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню дитини.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що відповідач своїх обов’язків відносно  доньки Наталі належним чином не виконує, участі в житті дитини не приймає, її життям не цікавиться, позовні вимоги визнав в повному обсязі, суд дійшов висновку про задоволення позову, що відповідає найвищим інтересам дитини.

 

Рішення суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень ( справа № 489/5466/17).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду