Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сокальському райсуді Львівської області проведено І-ий етап конкурсу: "Кращий твір «Професія судді очима української молоді: майбутнє»

20 квітня 2018, 11:28

Сокальський районний суд продовжує правове виховання молоді. Наразісудзаохочувавучнівсередніх шкіл району використати свійтворчий потенціал у конкурсі кращий твір за темою: «Професія судді очима української молоді: майбутнє».

Захід мав на меті залучити молодих письменників висловити свою громадянську позицію та написати унікальний твір про суддівську професію. Разом із молодими українцями ми намагаємось розвіяти міфи про суд, а судді і працівники суду у результаті зможуть побачити своє відзеркалення крізь призму дитячої уяви та ідеї.

Учні16.03.2018р. навідались до суду для того, щоб наочно познайомитись із життям судової установи, побувати у судовому засіданні і власне зібрати враження для сюжетів своїх творів.

З чого починається суддівська професія, як працюють судді та працівники суду, проблеми судової системи, історія українського судоустрою, судові системи країн Європи, США та Канади – усі ці тонкощі роботи суду пізнавали майбутні юристи журналісти та письменники, для того, щоб мати уявлення про роботу судової установи.

Українська молодь відтворила у  творах свої враження про життя судової установи, побажання та зауваження до суддівської професії, своє бачення невід’ємних рис характеру володарів мантії.

16 квітня 2018р. відбувся перший етап конкурсу на рівні шкіл району.

Конкурсним журі відібрано 16 творів.

Наступний етап конкурсу та церемонія нагородження переможців відбудеться 27 квітня 2018 року о 14.00 годині у приміщенні суду.

Організаторами виступають Сокальський районний суд, відділ освіти Сокальської РДА.

Серед учасників заходу та запрошених учні середніх шкіл, їхні батьки, вчителі та преса.

 

Суддя-спікер Сокальського районного суду                                             Фарина Л.Ю.