Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Біляївський райсуд Одеської області позбавив батьківських прав осіб які свідомого нехтували своїми обов'язками по відношенню до малолітніх дітей

20 квітня 2018, 09:15

 

Органи опіки та піклування Дачненської сільської ради Біляївського району Одеської області в інтересах трьох малолітніх дітей, звернулися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав їх батьків громадянин С. та Л., які зобов’язанні виховувати дітей, піклуватися про їх здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку їх природних здібностей, поважати гідність дітей, готувати їх до самостійного життя та праці.  Однак, на протязі тривалого часу надходили усні скарги від сусідів, що в квартирі де проживає сім'я громадянин С. та Л., постійні сварки, пиятика, діти не доглянуті, голодні, батьки не займаються доглядом та вихованням дітей. Тобто свідомо нехтують своїми батьківським обов’язками.  Неодноразово дітей забирала до себе бабуся малолітніх дітей.

18.04.2018 року заочним рішенням  Біляївського районного суду Одеської області громадян С. та Л. позбавлено батьківських прав по відношенню до їх малолітніх дітей. Крім того, позбавлення батьківських прав, не звільняється від обов'язку щодо утримання дитини, тому, судом за вимогою органів опіки та піклування, також стягнуто з громадянин С. та Л.  аліменти на утримання дітей у розмірі 50% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, на кожну дитину, починаючи з дня пред’явлення позову  і до повноліття дітей.

 

За повідомленням прес-служби суду