Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув з підприємства збитки за забруднення атмосферного повітря

18 квітня 2018, 16:03

До господарського суду Дніпропетровської області з позовом звернулася Павлоградська місцева прокуратура Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області з позовом до комунального підприємства "Тернівське житлово-комунальне підприємство" про стягнення збитків, завданих державі внаслідок порушення відповідачем вимог природоохоронного законодавства.

Судом першої інстанції було встановлено, що в грудні 2015 року Державною екологічною інспекцією у Дніпропетровській області проведено планову перевірку комунального підприємства "Тернівське житлово-комунальне підприємство".

В ході перевірки було виявлено, що підприємство експлуатувало технологічне обладнання та здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади.

За результатами перевірки екологічною інспекцією було надіслано підприємству претензію з розрахунком шкоди, заподіяної державі на суму 291  375,92 грн., яку відповідач залишив без уваги, суму в добровільному порядку не сплатив.

З урахуванням викладеного, господарським судом Дніпропетровської області 18.01.2018 було прийнято рішення, яким позов задоволено, з відповідача на користь Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області стягнуто збитки, завдані державі за викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря в сумі 291  375,92 грн.

Проте, КП "Тернівське житлово-комунальне підприємство", не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, подало апеляційну скаргу до Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Вивчивши наявні докази у справі, колегія суддів Дніпропетровського апеляційного господарського суду своєю постановою підтримала рішення суду першої інстанції, а апеляційну скаргу залишила без задоволення.

Дане рішення набрало законної сили, а, отже, підприємству доведеться сплатити збитки у розмірі 291 375,92 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду