Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За працівником, призваним на строкову військову службу, зберігається місце роботи та середній заробіток протягом одного року – ВС

18 квітня 2018, 11:28

Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» є спеціальним у частині регулювання гарантій та пільг для громадян України, які призвані на строкову військову службу. Саме цей Закон визначає гарантії щодо збереження за призовником його робочого місця та середньомісячного заробітку на час перебування його на строковій військовій службі.

Таке рішення ухвалив 11 квітня 2018 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, розглянувши адміністративну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Армапром» до Управління Державної служби України з питань праці про скасування рішення.

Суд зазначив, що, вирішуючи питання щодо звільнення громадянина з займаної посади у зв’язку з призовом на строкову військову службу, слід керуватись ч. 2 ст. 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», який закріплює збереження за призовником займаної посади та середньомісячного заробітку протягом одного року, а не п. 3 ч. 1 ст. 36 КЗпП України.

Постанова Верховного Суду у справі № 816/1155/16.

 

За повідомленням прес-служби суду