Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винуватця ДТП позбавлено прав керування транспортними засобами

18 квітня 2018, 11:23

16 квітня 2018 року суд визнав винним громадянина Ч. у порушенні правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесне ушкодження та застосував до нього покарання у вигляді 1 року 6 місяців обмеження волі з відстрочкою виконання покарання на один рік та позбавив права керування транспортними засобами строком на один рік.

Також суд стягнув із засудженого на користь потерпілих завдані матеріальні та моральні збитки на загальну суму 179 377 грн. 95 коп..

09.03.2017 громадянин Ч., керуючи своїм автомобілем, на перехресті з під’їзною дорогою до складських приміщень, порушив вимоги п.10.1, 10.4 Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою КМУ №1306 від 10.10.2001, перед зміною напрямку свого руху вліво, не переконався, що це буде безпечним і не створить небезпеки іншим учасникам руху, виїхав на смугу зустрічного руху, не надав дорогу зустрічному транспортному засобу під керуванням водія С. та допустив з ним зіткнення. Внаслідок ДТП водій автомобіля С. та його пасажири громадяни Г. та К. отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Призначаючи покарання громадянину Ч., суд врахував обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, особу обвинуваченого, думку потерпілих та поведінку обвинуваченого.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом тридцяти днів.

Головуючий суддя – Здоровило В.А.

Пошук інформації щодо стадій розгляду кримінального провадження можна здійснити на порталі «Судова влада» за №699/47/18 (court.gov.ua/fair/)

 

За повідомленням прес-служби суду