Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Крамар О.В. повідомляє про втручання з боку члена громадської організації «Активне Товариство Львівщини»

18 квітня 2018, 09:48

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Крамар Орест Володимирович зазначає, що 14 вересня 2016 року в його провадження надійшов обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України.

Судове засідання неодноразово переносилося у зв’язку із клопотаннями учасників процесу.

29 листопада 2016 року ухвалою Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області призначено комплексну лісогосподарську та інженерно-технологічну експертизу, проведення якої доручили експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз та фахівцям Національного лісотехнічного університету України.

На час проведення експертизи провадження у справі було зупинено.

4 квітня 2018 року на адресу суду надійшло клопотання від члена громадської організації «Активне Товариство Львівщини» щодо умисного порушення головуючим суддею Крамарем О.В. розумних строків розгляду кримінального провадження у вчиненні кримінального порушення, передбаченого частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України.

У клопотанні висловлено прохання розглянути справу у розумні строки. У разі невжиття головуючим суддею Крамаром О.В. невідкладних заходів для відновлення законності під час розгляду провадження, а також нерозгляду або несвоєчасного розгляду цього клопотання, він «залишає за собою законне право чергового обґрунтованого звернення до Вищої ради правосуддя» зі скаргою щодо несумісності займаній посаді судді Крамара О.В.

Суддя вважає, що вказані обставини свідчать про протиправне втручання члена громадської організації «Активне Товариство Львівщини» у його діяльність як судді, спробу тиску на суд, що тягне за суддею обов’язок звернутися з відповідним повідомленням до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора України.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України