Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області відзначив переможців конкурсу есе «Професія судді очима школярів»

17 квітня 2018, 18:16

«Незважаючи на результати конкурсу, перемогли ми всі! Перемогли у тому, що побачили небайдужих молодих людей. І, не дивлячись на те, хто яку позицію висловив – це позиція свідомого громадянина», – такими словами Анатолій Марцинкевич вітав учасників конкурсу творчих робіт (есе) «Професія судді очима школярів» під час урочистостей з нагоди нагородження авторів.

Голова Апеляційного суду Хмельницької області наголосив, що кожен з 22 учнів 9-11 класів хмельницьких загальноосвітніх навчальних закладів, котрі подали свої творчі роботи на конкурс, заслуговує на вдячність: за сміливі висловлювання, за громадянську позицію, зрештою, за власну думку про професію судді, яку не побоялися викласти.

 

Очільниця конкурсного журі, заступник голови апеляційного суду області, Інна П’єнта проаналізувала есе, відзначивши найцікавіші думки і погляди школярів на професію судді. «Мене, як жінку-суддю, не могло не вразити те, якою учениця 9 класу Яна Марчук бачить жінку на цій посаді: «…вона ніколи не розказує дитині про роботу, її чоловік завжди сам перевіряє щоденник малого і ходить на батьківські збори, вона не здатна судити вчинки власного сина – цього їй вистачає на роботі…», – цитує конкурсантку Інна П’єнта.

Власне, професія судді – серед тих небагатьох, у якій би не хотів себе спробувати директор Департаменту освіта та науки  Хмельницької міської ради Роман Миколаїв. У цьому він зізнався перед присутніми у залі школярами, освітянами, суддями, працівниками апарату суду, відверто пояснивши: «Коли подумаєш, що тобі потрібно вершити людські долі, стає трішки моторошно, тому що це величезна відповідальність. Я не кажу за відповідальність юридичну, хоча вона, безумовно, присутня, але який це шалений моральний тягар!» Посадовець подякував Анатолію Марцинкевичу за ініціативу спільних судово-освітніх заходів, підкресливши, що вони роблять суспільство більш відкритим.

Отож, грамоту голови Апеляційного суду Хмельницької області, подарунки і віншування з І місцем у конкурсі творчих робіт (есе) «Професія судді очима школярів» приймав учень 9-В класу Гімназії №2 Владислав Галущак, котрому журі віддали 73 бали.

Друге місце, набравши 71 бал, посіла учениця 9 класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів №27 ім. Дмитра Іваха Яна Марчук.

Третє місце розділили учениця 11-А класу Навчально-виховного комплексу №2 Анастасія Максім та учениця 9-А класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ст. №7 Вікторія Юрчук, отримавши по 70 балів кожна.

Поза конкурсом журі відзначило авторку вірша про професію судді ученицю 10-Б класу Гімназії №2 Анну Швець.

Із подарунками та враженнями від екскурсії апеляційним судом вийшов кожен учасник конкурсу. Та попереду ще одна нагорода – екскурсія до Верховного Суду для усіх конкурсантів.

За повідомленням прес-служби суду