Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Херсонської області проводить серію навчальних заходів для помічників судді

16 квітня 2018, 16:38

Кадри є важливим фактором успішного функціонування будь-якої організації. З метою підвищення кваліфікації співробітників шляхом отримання нових знань та вмінь, що є надзвичайно важливим елементом самовдосконалення у професійній діяльності, в судах складаються навчальні плани, де визначається тематика семінарських занять, дати їх проведення, а також склад слухачів і доповідачів.

У 2018 році Господарським судом Херсонської області організовано проведення серії навчальних заходів – «Школа навчання помічників суддів».

Захід проводиться у форматі семінару на якому учасники мають можливість обговорити судову практику, а також поділитися власним досвідом вирішення проблемних питань, що виникають під час розгляду справ. Окремим елементом навчання є висвітлення новел законодавства та перспектив розвитку правової сфери України.

 На черговому засіданні «Школи», яке відбулося 10 квітня, помічник судді Маргарита Джафарова поділилася з колегами результатами вивчення підстав змін і скасувань судових рішень в апеляційному порядку з 15.12.2017 року.

Господарським процесуальним кодексом України 2017 року внаслідок розширення правового регулювання окремих питань господарського процесу, а також його ускладненням збільшився перелік процесуальних питань, які може вирішувати суд першої інстанції, і відповідно збільшився перелік ухвал, що можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Зокрема, запроваджено нову форму господарського судочинства (наказне провадження), нові процесуальні інститути (забезпечення доказів, зустрічне забезпечення, відновлення втраченого судового провадження тощо), розширено законодавче регулювання питань, що пов'язані з виконанням судових рішень у господарських справах (тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами, та ін.), що об'єктивно відобразилося у збільшенні кількості процесуальних ухвал, які можуть бути винесені судом першої інстанції і право на оскарження яких має на меті гарантувати законодавець.

Також учасники заходу приділили увагу аналізу нормативних положень Закону України від 06.02.2018 №2275-VIII  «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», який було опубліковано 17 березня 2018 року в «Голосі України» №50/2018. Згідно з  "Прикінцевими та перехідними положеннями", Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування, крім ч.2 ст. 23, яка набере чинності через один рік з дня набрання чинності цим Законом. Тобто вже з 17 червня 2018 року ТОВ та ТДВ працюватимуть по-новому.

Присутні обговорили правовий статус товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю, порядок їх створення, діяльності та припинення, права та обов'язки учасників таких товариств згідно з новими нормативними положеннями. 

 

За повідомленням прес-служби суду