Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Херсонському міському суді Херсонської області для школярів проведено інтерактивне заняття «Діти мають знати свої права»

16 квітня 2018, 16:28

16 квітня 2018 року у приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області відбулося інтерактивне заняття  з елементами тренінгу «Діти мають знати свої права» для школярів школи № 52 та № 56 (учнів 8-9  класів).

Даний захід вітальним словом відкрила суддя-спікер суду Рядча Тетяна Іванівна, яка детально ознайомила учнів з обсягом їх прав у відповідності до положень Конвенції ООН про права дитини, розкрила зміст зазначених прав.

Запрошеними до участі у заході були також представники Херсонського міського відділу з питань пробації Південного МРУ з питань виконання кримінальних покарань та пробації. Зокрема, психологом Березницькою Аліною Олександрівною було роз’яснено учням поняття «права людини», оглянуто презентацію на тему: «Діти мають знати свої права», а також проведено вправу «Температура групи», яка вказала на високий рівень захищеності прав дітей у шкільному закладі, в якому вони навчаються та підтвердив високий рівень виховання правової свідомості учнів цих шкіл. Також, у формі гри психолог окреслила перелік організацій та державних установ, які захищають права дитини у нашій державі.

Начальником Служби у справах дітей виконавчого комітету Дніпровської районної у місті Херсоні ради - Лісовик Лілією Олександрівною було акцентовано увагу учнів на те, що вони мають також певний обсяг обов`язків, яких необхідно неухильно дотримуватись.

На завершення заходу начальник філії Державної установи “Центр пробація» в Херсонській області - Кузьмич Оксана Миколаївна звернула увагу присутніх на наслідки порушення прав дитини: притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх та фактори, які впливають на розвиток злочинності серед дітей.

По закінченню семінару було вручено довідковий матеріал для учнів.

За повідомленням прес-служби суду