Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості судового провадження в окремих категоріях адміністративних спорів

16 квітня 2018, 11:53

16 – 20 квітня 2018 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів судів.

До програми підготовки включено найактуальніші питання адміністративного судочинства. Особливу увагу буде приділено процесуальним питанням адміністративного судочинства, практиці Європейського суду з прав людини, застосуванню судами принципу верховенства права, опануванню певних категорій адміністративних справ.

Перший день підготовки доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава МудрогоВасиль Пивоваров присвятить тренінгу з ділового українського мовлення, під час якого помічники суддів і консультанти ознайомляться з основами українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимогами до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, навчаться правильно вживати словосполучення і чужомовні слова. Слухачі  виконають  індивідуальні  завдання у формі диктанту, відредагують текст судового рішення, пройдуть індивідуальне тестове опитування тощо.

Викладачі – судді Харківського апеляційного адміністративного суду Зоя Кононенко, Вікторія Русанова, Яна Макаренко, Ольга Мінаєва, Любов Любчич ознайомлять слухачів з особливостями розгляду адміністративними судами соціальних, податкових та митних спорів, розглянуть види судових рішень та вимоги до їх форми та змісту. Разом ізМихайлом Гуцалом слухачі ґрунтовно вивчать вимоги Закону України “Про доступ до публічної інформації” – обговорять порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, яка у володінні суб’єктів владних повноважень та  інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес. Окрему увагу буде приділено питанням щодо практичного застосування законодавства у сфері захисту персональних даних, побудові комплексної системи захисту інформації в суді, здійсненню контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних.

Питання  професійної етики працівників апарату суду та загальні правила ведення судового діловодства обговорить із помічниками суддів і консультантами заступник керівника апарату Харківського окружного адміністративного суду Ірина Зарубіна.

Представник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Вікторія Голуб розповість про застосування договорів про правову допомогу з іншими державами та про шляхи вирішення питань, що виникають під час їхнього застосування.

Навчальний тиждень помічників суддів і консультантів судів обіцяє бути цікавим та збагатить слухачів  новими знаннями.

За повідомленням прес-служби ВККСУ