Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Шевченко В.М. повідомляє ВРП про тиск на неї під час розгляду справи

12 квітня 2018, 11:00

У повідомленні суддя Дніпровського районного суду міста Києва Шевченко Віра Миколаївна зазначає, що 21 березня 2018 року постановила ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі за позовом до Київського міського голови про визнання незаконним та скасування подання щодо укладання контракту, визнання незаконним та скасування контракту, визнання незаконним перебування на посаді та визнання неправомірним виконання обов’язків, скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі. Вказаною ухвалою постановлено розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін. 

6 квітня 2018 року до суду звернувся позивач із заявою про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін та зазначив, що у разі відмови в задоволенні заяви він залишає за собою право звернутися до Вищої ради правосуддя зі скаргами на дії судді.

Таке твердження позивача суддя Дніпровського районного суду міста Києва Шевченко В.М. розцінює як тиск на неї під час здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України