Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився із покаранням неодноразово судимому чоловіку, що скоїв розбій

10 квітня 2018, 10:33

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленком Ігорем Володимировичем закінчено розгляд кримінального провадження і ухвалено вирок відносно громадянина С., 1998 року народження, неодноразово судимого, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (тобто у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним  для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), скоєний особою, яка раніше  вчинила розбій).

 

Так, 28.10.2017 приблизно о 01:00 години  С., знаходячись біля будинку № 14 по проспекту Миру в м. Миколаєві, маючи умисел на викрадення чужого майна, здійснив напад на потерпілого Б., застосовуючи фізичне насильство, яке є небезпечним для життя і здоров’я, що виразилося в нанесені удару в область плеча та не менше трьох ударів в область обличчя, після чого заволодів мобільним телефоном марки «Fly  IQ4412», вартістю 3000 гривень,  золотим ланцюжком із хрестиком 585 проби вагою 8,89 г, вартістю 5599,72 гривень, та срібною підвіскою (ладанкою) 925 проби вагою 2 г, вартістю 25,48 гривень, які  належать Б., заподіявши остатньому  матеріальну шкоду на загальну суму 8625,20 гривень. Після чого з місця події зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

 

У судовому засіданні обвинувачений  визнав себе винним частково та показав, що 28.10.2017 приблизно  в проміжок час у з 00:00 години  по 00:30 годину  ішов зі сторони ринка «Колос»  і проходячи біля училища, точної адреси  назвати не зміг, зустрів  потерпілого, який  сидів на дорозі з розкиданими двома пакетами. Вирішив йому допомогти дійти додому. Допомагаючи потерпілому піднятися замітив в нього на шиї золотий ланцюжок. Разом вони пройшли деякий  відрізок шляху і весь цей час потерпілий говорив, що в нього болить ключиця. Після чого, перевірив ключицю потерпілого, яка  була переламана.  Потім двома руками,  однією в плече, а іншою в верхню частину грудей, різким поштовхом товкнув потерпілого, без нанесення удару в ключицю, від чого він впав на спину. Потім наніс йому додатково два – три удари кулаком в лице. Далі зняв  золотий ланцюжок з хрестиком і ладанкою та вийняв з внутрішнього карману  верхнього одягу мобільний телефон. Вказане майно  здав в ломбарди, за які отримав  за   золотий ланцюжок 5000 гривень, хрестик 2100 гривень та мобільний телефон біля 1500 гривень. Ладанку  загубив. Отримані грошові кошти використав на власні потреби. У вчиненому щиро кається.

 

Суд визнав С. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, та призначив йому покарання у виді 7 (семи) років позбавлення волі  із конфіскацією майна.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України, за сукупністю вироків до призначеного покарання частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Ленінського районного суду міста Миколаєва від 20.04.2015 та остаточно призначив С. покарання у виді 8 (вісім) років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Вирок суду направлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/6179/17).

Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.

 

 

За повідомленням прес-служби суду