Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ВРП надійшло повідомлення про втручання у професійну діяльність судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Вікторович Н.Ю.

10 квітня 2018, 09:13

У провадженні Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області перебуває справа про адміністративне правопорушення.

Під час розгляду зазначеної судової справи 30 березня 2018 року до залу судового засідання зайшла група осіб, які назвали себе громадськими активістами.

Під час судового засідання один з них порушував порядок ведення судового засідання: перебивав головуючого суддю, учасників, голосно коментував все, що відбувається, здійснював аудіо- та відеофіксацію засідання. Інші слухачі також фіксували засідання без отримання відповідного дозволу.

Наступного дня «громадські активісти» розмістили у соціальній мережі Facebook відзнятий матеріал з образливими коментарями на адресу судової влади України.

У зв’язку з наведеними обставинами під час судового засідання суддя Вікторович Наталя Юльянівна чотири рази оголошувала технічні перерви та зробила вісім усних зауважень вільному слухачеві.  На усі репліки судді він не реагував, продовжував порушувати громадський порядок, навмисно зриваючи проведення судового засідання.

Така поведінка присутньої в залі особи змусила суддю викликати працівників правоохоронних органів для врегулювання наявного конфлікту та подати заяву до Металургійного відділення поліції Криворізького відділу поліції ГУ НП у Дніпропетровській області за фактом перешкоджання здійсненню правосуддя і вимагання винесення неправосудного рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України