Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення дорожньо-транспортної пригоди суд притягнув особу до адміністративної відповідальності

06 квітня 2018, 12:34

Чемеровецький районний суд Хмельницької області притягнув до адміністративної відповідальності особу за вчинення правопорушення, передбаченого ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водій, керуючи транспортним засобом, виїхав на зустрічну смугу руху, не переконавшись що це буде безпечно і не створить перешкод іншим учасникам дорожнього руху, чим створив аварійну ситуацію водію автомобіля, який рухався в зустрічному напрямку, внаслідок чого сталося зіткнення автомобілів, які отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Під час судового розгляду водій щиро розкаявся у скоєному, що було враховано суддею як обставину, що пом’якшує відповідальність. Обставин, що обтяжують відповідальність суддею встановлено не було.

За результатами розгляду справи, суддя відповідно до вимог ст.ст.33-35 КУпАП, врахувавши характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який вперше притягується до адміністративної відповідальності, визнав його винним у вчиненні правопорушення,  передбаченого ст.124 КУпАП, та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу  в розмірі 340 грн.

 Постанова суду ще не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду