Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старобільський райсуд Луганської області відвідали студенти

05 квітня 2018, 11:08

    05 квітня 2018 року студенти ВП «Старобільський технікум ЛНАУ» у супроводі викладачів відвідали Старобільський районний суд Луганської області. 

    У холі суду студентів зустрічав заступник голови суду, суддя-спікер Форощук Олександр Віталійович та заступник керівника апарату Літвін Наталія Володимирівна.

     Далі відвідувачам було продемонстровано зал судових засідань, гості були ознайомлені з правилами розміщення в залі осіб-учасників судового засідання.

     Суддя-спікер Форощук О.В. проінформував присутніх студентів про процедуру формування та впорядкування справ,  про реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду, ознайомив з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.
       Повідомив студентам,  що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».
      Студенти  мали змогу отримати відповіді на свої запитання. В основному, їх цікавили питання, пов’язані з притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема вік, з якого неповнолітній понесе покарання, склад суду,що розглядає дані справи.
      Форощук О.В. провів оглядову екскурсію приміщенням суду, ознайомив студентів з інформаційними стендами  для громадян, з  роботою суддів та  працівників апарату суду.

   У ході екскурсії студенти були присутніми в судовому засіданні, де вони мали можливість спостерігати за процесом та після поділитись враженнями.   
       Колектив і керівництво Старобільського районного суду  завжди сприяє тому, щоб подібні заходи відбувались якомога частіше та були максимально пізнавальними для студентів, адже вони покликані підвищити правову культуру студентів та допомагають набуттю першого професійного досвіду, практичних знань та більш чіткому розумінню специфіки роботи юриста у судових органах та під час представництва осіб в суді.
       Такі візити надихають студентів професійно зростати і дуже важливі для становлення майбутніх юристів.
       Екскурсія в суд справила на студентів позитивне враження
       Студенти із задоволенням фотографувались на пам’ять.

Даний захід проведено з метою інформування студентів про організацію здійснення судочинства, надання допомоги у формуванні професійної орієнтації, отримання вичерпної інформації про роботу апарату суду та ведення судового процесу.

 

За повідомленням прес-служби суду