Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідчий суддя Херсонського міського суду прокоментував положення законодавства про призначення судово-медичної експертизи померлих ТРК «Скіфія»

05 квітня 2018, 09:16

Внесеними змінами до КПК України передбачено, що судово-медичні експертизи у кримінальному провадженні починаючи з 16 березня 2018 року проводяться виключно за ухвалою слідчого судді (суду). Тобто, якщо раніше слідчий чи прокурор призначали експертизу своєю постановою, то з набранням змінами чинності вони повинні звертатися до слідчого судді (суду) з відповідним клопотанням.

Дані зміни до КПК становлять значний суспільний інтерес та були прокоментовані слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області  Гонтарем Д.О. ТРК «Скіфія».

Так, з 16 березня 2018 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Гонтарем Д.О. винесено більше 50 ухвал. Незважаючи на те, що законодавець встановив 5-денний термін для розгляду цієї категорії клопотань, слідчий суддя Херсонського міського суду Гонтар Д.О. розуміючи важливість та невідкладність ситуацій призначає до розгляду дані справи в скорочені терміни, про що він зазначив в коментарі ТРК «Скіфія».

За повідомленням прес-служби суду