Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив за гратами митника, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди

04 квітня 2018, 15:36

Ухвалою слідчого судді  Приморського районного суду м.Одеси відносно Сєдова В.І., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч.3 КК України, застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у сумі 502 170 грн.

Органами досудового розслідування Сєдов В.І. підозрюється  у тому, що він, працюючи на посаді головного державного інспектора відділу митного оформлення митного поста «Одеса-Центральний» Одеської митниці ДФС, діючи за попередньою домовленістю з іншими працівниками даної митниці, у лютому 2018 року отримав від менеджера одного з підприємств, на адресу якого надійшло сім контейнерів з вантажем текстильної продукції, неправомірну вигоду - грошові кошти у сумі 900$ США за безперешкодне митне оформлення зазначеного вантажу.

В апеляційній скарзі захисник підозрюваного Сєдова В.І. поставив питання щодо скасування ухвали слідчого судді суду першої інстанції з  підстав її незаконності та постановлення нової ухвали, якою застосувати до підозрюваного більш м’який запобіжний захід.

Розглянувши апеляційну скаргу та дослідивши матеріали провадження, апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника, вказавши на безпідставність її вимог та погодився з висновками слідчого судді суду першої інстанції щодо наявності обґрунтованої підозри, висунутої підозрюваному, та існування ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний Сєдов В.І. може здійснити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, в зв’язку з чим залишив ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси без змін

Пошук процесуальних документів по даному кримінальному провадженню можливо здійснити в Єдиному Державному реєстрі судових рішень за № 522/3351/18.

 

За повідомленням прес-служби суду