Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна засуджено чоловіка за розбій

03 квітня 2018, 12:24

За вироком Балтського районного суду Одеської області обвинуваченого, який до цього вже був тричі судимий, визнано винним за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

             Подія трапилась 02 січня 2018 року. Тоді близько 17 години, обвинувачений прийшов до домоволодіння літньої жінки, де одягнув матерчаті рукавиці, постукав до вхідних дверей, і коли вона відчинила двері, зайшов до коридору житлового будинку, дістав з-під одежі ніж та приставив його до шиї потерпілої, став вимагати у неї грошові кошти та інше майно та висловлювати на її адресу погрозу вбивством у випадку, якщо вона не віддасть йому гроші та інше майно, а також намагався закрити її у підвальному приміщенні даного житлового будинку. Однак потерпіла з метою самозахисту нанесла металевою палицею удар по обличчю обвинуваченого, після чого, навалившись на нього масою свого тіла, повалила його на підлогу, і коли той випустив ножа з рук, вибігла з будинку та почала кликати на допомогу. Обвинувачений, зрозумівши, що йому не вдасться заволодіти майном потерпілої, з місця скоєння злочину зник.

            Обвинувачений винним себе у вчиненні інкримінованого йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, у скоєному розкаявся та пояснив, що через відсутність у нього продуктів харчування та коштів на їх придбання він вирішив заволодіти майном раніше йому знайомої особи похилого віку.

 

За повідомленням прес-служби суду