Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив під вартою особу, яка підозрюється у викраданні людини з метою отримання викупу

02 квітня 2018, 14:11

02 квітня 2018 року апеляційним судом Одеської області була розглянута апеляційна скарга адвоката Слуцького К.В. на ухвалу слідчого судді Комінтернівського районного суду Одеської області від 19 березня 2018 року про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту відносно Айдамірова М.Г.  

Айдаміров М.Г. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених ст. ст. 146 ч.2, 189 ч.4 КК України,  а  саме у  тому, що він, в наприкінці листопада 2017 року, діючи з корисливих спонукань та за попередньою домовленістю з іншими особами, з метою отримання значної суми грошей, на одній з вулиць м. Одеси відкрито захопив потерпілого Ю., застосувавши до нього фізичне насильство, після чого 47 днів незаконно утримував потерпілого проти його волі в приміщенні приватного будинку одного з сіл Одеської області у виснажливих для організму потерпілого умовах,  вимагаючи від нього передачі грошових коштів у сумі 250 000 $ за своє повернення.      

Під час розгляду судом першої інстанції клопотання заступника начальника СВ ВП ГУ НП в Одеській області Савченка С.В.  про  обрання підозрюваному Айдамірову М.Г. запобіжного заходу у виді тримання під вартою, Айдаміров М.Г. та його захисник – Слуцький К.В. звернулись до суду з проханням про обрання запобіжного  заходу з можливістю внесення застави, при цьому Айдаміров М.Г. наполягав на тому, що він не має жодного відношення до вчинення інкримінованих йому кримінальних правопорушень та помилково впізнаний потерпілим, оскільки мешкає напроти його будинку.         

Ухвалою слідчого судді Комінтернівського районного суду Одеської області від 19 березня 2018 року відносно підозрюваного Адамірова М.Г. був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України.

На зазначену ухвалу захисником підозрюваного до апеляційного суду була подана апеляційна скарга, в який захисник поставив питання скасування ухвали суду першої інстанції та постановлення нової, якою обрати підозрюваному Айдамірову М.Г. запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.За результатами апеляційного розгляду в задоволенні апеляційної скарги захисника було відмовлено через її безпідставність, а ухвала слідчого судді Комінтернівського районного суду Одеської  області залишена без змін.

Відтак Айдаміров М.Г. залишиться під вартою, відповідно до ухвали слідчого судді Комінтернівського районного суду Одеської області, до 17 травня 2018 року.  

 

За повідомленням прес-служби суду