Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеське регіональне відділення НШСУ проводить підготовку помічників суддів і консультантів окружних та апеляційних судів

02 квітня 2018, 13:26

2 – 6 квітня 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів  окружних та апеляційних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець під час вітального слова зазначив, що метою підготовки є удосконалення професійних знань, вмінь і навичок, ознайомив слухачів із тижневою програмою підготовки.

У перший день підготовки учасники матимуть змогу  обговорити із суддею Южноукраїнського міського  суду Миколаївської області Оленою Волковою гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя та питання гендерної рівності. Суддя Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко надасть рекомендації та поради щодо взаємодії зі ЗМІ, організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та методів покращення навичок комунікації в роботі з людьми з інвалідністю.  

Протягом тижня помічники суддів і консультанти окружних та апеляційних судів на інтерактивних міні-лекціях розглянуть з головним спеціалістом відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції в Одеській області Галиною Міх застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, застосування міжнародних актів у правосудді та практичні питання оформлення документів, їх зміст та форму при міжнародному співробітництві під час кримінального провадження.

Доцент, старший викладач кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія“, кандидат юридичних наук Анастасія Кісельова попрацює зі слухачами над формуванням навичок правового письма, процесуального документування та ділового листування.

Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко зверне увагу слухачів на розгляд слідчим суддею матеріалів та клопотань сторони обвинувачення.

Катерина Кармазіна – адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя   Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, доцент, кандидат юридичних наук проаналізує зі слухачами антикорупційне законодавство, а також  проблемні питання заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та іншими особами.

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, кандидат юридичних наук Тетяна Шевиріна розкриє важливе питання щодо обґрунтованості підстав залишення позову без руху та підстав відстрочення (розстрочення) судового збору. Порівняння судової системи України з судовими системами інших країн проведе помічник судді Приморського районного суду м. Одеси Ольга Лещенко.

Важливою частиною підготовки є лекції та практичні завдання щодо управління часом в роботі секретаря судового засідання, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку, які проводитиме суддя Одеського окружного адміністративного суду Маргарита Цховребова.

Судовий експерт відділу почеркознавчих досліджень Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова звернеться до психології поведінки у спілкуванні зі сторонами, які не обізнані з особливостями процесуального законодавства, шляхів вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду, особливостей професійної невербальної поведінки, фізіогноміки, ефективної комунікації.

Також для цієї ж категорії слухачів 5 квітня 2018 року буде проведений семінар на тему: “Правове регулювання доступу до публічної інформації”, в якому в якості викладачів візьмуть участь: суддя Центрального районного суду м. МиколаєваДмитро Тішко, представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеської області Анатолій Пазичук, адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

За повідомленням прес-служби НШСУ