Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Баштанського райсуду взяли участь у спільній нараді з підведення підсумків стану судочинства у 2017 році

02 квітня 2018, 11:09

          30 березня 2018 року в приміщенні Апеляційного суду Миколаївської області відбулась спільна нарада з головами та керівниками апаратів місцевих загальних судів Миколаївської області, з метою підведення підсумків стану судочинства у місцевих загальних судах та апеляційному суді Миколаївської області у 2017 році.

         В заході прийняли участь голова суду Янчук Сергій Васильович та керівник апарату суду Панчук Тетяна Петрівна.

            Розпочав нараду голова апеляційного суду Миколаївської області Міняйло М.П., який привітав учасників наради і журналістів, після чого навів дані судової статистики за 2017 рік. Розпочав голова апеляційного суду з основних показників здійснення судочинства у 2017 році за даними судової статистики, наданими територіальним управлінням Державної судової адміністрації України.   Продовжуючи доповідь, голова апеляційного суду Миколаївської області підсумував якість здійснення судочинства апеляційним судом Миколаївської області у 2017 році, динаміку надходження справ, середньомісячне навантаження на одного суддю. Міняйло М.П. наголосив, що кількість суддів місцевих загальних судів Миколаївської області за штатом становила 151 суддя, в порівнянні з 2016 роком кількість суддів зменшилася на 7 осіб. У звітному періоді майже всі суди області працювали зі зростаючим навантаженням.

          Після доповіді голови апеляційного суду Миколаївської області М.П.Міняйла, про стан здійснення судочинства доповіли його заступники В.П.Гулий та І.В.Лівінський, які вказали на найбільші недоліки у роботі судів області, а також наголошували на дотриманні належної якості розгляду справ у судах.

         Начальник ТУ ДСА у Миколаївській області Сікиринський Віктор Іванович коротко зупинився на стані матеріально-технічного забезпечення судів області, на питаннях щодо утворення окружних судів, щодо оплати праці суддів і працівників апарату суду, а також звітував про встановлене відеоспостереження у приміщеннях судів та про покращення стану будівель.

         Після доповіді начальник ТУ ДСА у Миколаївській області Сікиринський В.І. нагородив футбольну команду «Корабели», яка виграла у м. Києві турнір «Кубок Феміди» у 2017 році та подякував гравцям і всім причетним за перемогу і популяризацію футболу в судових установах Миколаївській області.

         "Переконаний, що сьогодні, після обговорення багатьох різнопланових питань, зокрема й тих, на які я звернув увагу, наш захід завершиться напрацюванням певних спільних висновків для подальшої плідної роботи судової системи у Миколаївській області. Дякую за увагу", - завершив захід голова апеляційного суду Миколаївської області.

 

 За повідомленням прес-служби суду