Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти USAID готові надати рекомендації щодо адміністрування та використання високих технологій у ВС

30 березня 2018, 10:52

З 26 по 29 березня у Верховному Суді відбулися кілька зустрічей суддів та керівного складу апарату Верховного Суду з представниками програми USAID «Нове правосуддя»(далі - Програма), під час яких було обговорено питання підвищення ефективності адміністрування суду та діяльності окремих структурних підрозділів.

Судді Верховного Суду Олена Кібенко,  Надія Стефанів та Віталій Уркевич поінформували гостей про особливості діяльності робочих груп, які створені на засіданні Пленуму ВС у листопаді 2017 року. Окрему увагу приділили налагодженню судового менеджменту та комунікацій у Верховному Суді, зокрема функціонуванню офіційного сайту, сторінки в соціальній мережі та контакт-центру. Була також проведена презентація програм з обліку відпрацьованого часу працівників Верховного Суду, представлених розробниками, та обговорені питання автоматизації роботи Суду.

Про розробку антикорупційної стратегії у Верховному Суді повідомили судді Ганна Вронська та Юрій Чумак. Судді наголосили на важливості запровадження нових антикорупційних механізмів та оптимізації їх використання.  

У свою чергу, маючи величезний багаторічний досвід роботи у різних юрисдикціях, включаючи федеральні суди США, консультування лідерів судової влади в ОАЕ та Міжнародний трибунал для колишньої Югославії в Гаазі, експерти Програми Маркус Зіммер та Роберт Вайлі навели приклади вдосконалення системи судового адміністрування, антикорупційної діяльності та використання інформаційних технологій.

Під час робочої зустрічі з керівником апарату Верховного Суду Ольгою Булкою та начальниками структурних підрозділів Верховного Суду Маркус Зіммер та Роберт Вайлі обговорили управлінську та адміністративну структури Верховного Суду і шляхи їх оптимізації.

На завершення зустрічі сторони висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Участь у заходах взяли заступник керівника Програми Наталія Петрова, радник Програми Сергій Сученко та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

 

За повідомленням прес-служби суду