Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вбивство матері житель с. Золотолин Костопільського району отримав десять років позбавлення волі

29 березня 2018, 17:13

Костопільським районним судом Рівненської області 28 березня 2018 року закінчено розгляд кримінального провадження за обвинуваченням гр. С., мешканця с. Золотолин Костопільського району у  вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).  

За матеріалами справи  обвинувачений 25 грудня 2017 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у будинку за місцем свого проживання, під час суперечки зі своєю матір’ю, завдав останній не менше двадцяти двох ударів із значною силою кулаками обох рук і дерев’яною палицею по голові та інших частинах тіла, які за  ступенем тяжкості відносяться до тяжких тілесних ушкоджень. Внаслідок завданих травм  настала смерть матері.

Обвинувачений вину  визнав повністю, підтвердив фактичні обставини скоєння  кримінального правопорушення, у вчиненому щиро розкаявся.  Крім того пояснив, що не пам'ятає чому і як наносив удари матері, оскільки перебував у  стані алкогольного сп'яніння.

Оцінюючи подані стронами кримінального провадження  та дослідженні в судовому засіданні докази в їх сукупності, колегія суддів Костопільського районного суду Рівненської області визнала винним гр. С. за ч.1 ст. 115 КК України (прийнявши до уваги дані про особу обвинуваченого, прийшла до висновку, що  виправлення його можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства) та призначила йому покарання у виді позбавлення волі – строком на десять років.

 

За повідомленням прес-служби суду