Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мистецтво ділового мовлення – одна з передумов підтримання авторитету суду

29 березня 2018, 16:21

Саме такою була тема семінару, який сьогодні, 29 березня 2018 року, відбувся в Апеляційному суді Чернігівської області за сприяння Національної школи суддів України. Учасниками заходу стали судді та працівники апаратів судів Чернігівської області.

Викладач НШСУ, доцент кафедри культури української мови Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, кандидат філологічних наук Оксана Кабиш у формі інтерактивної лекції розповіла аудиторії про актуальні питання використання ділової української мови у сфері судочинства.

Під час виступу спікер особливу увагу приділила мистецтву правового письма та новим стандартам судово-процесуального документування.

Лектор проаналізувала типові мовні помилки, які зустрічаються в судових рішеннях та інших процесуальних документах, порекомендувала літературу з українського правопису, до якої необхідно звертатися  за допомогою.

Крім того, Оксана Кабиш наголосила, що культура мовлення є складовою частиною загальної культури юриста, про піднесення рівня якої він повинен постійно дбати. Високий рівень культури мовлення дає юристу змогу точніше формулювати та висловлювати думки, краще розуміти співрозмовника, повною мірою реалізувати себе, свої здібності в обраній сфері, що разом становить основу професіоналізму.

Протягом всього часу спілкування з викладачем учасники заходу мали можливість поставити найважливіші питання, що стосуються тематики семінару, та отримати на них вичерпні відповіді.

Маємо надію, що співпраця Апеляційного суду Чернігівської області з Національною школою суддів України в подальшому буде такою ж змістовною та продуктивною.

 

За повідомленням прес-служби суду