Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Гуляйпільському райсуді Запорізької області відбувся "День відкритих дверей"

29 березня 2018, 15:55

День відкритих дверей - чудова можливість підвищити рівень обізнаності громадян зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів, отримати певні знання та досвід, сформувати повагу до права, розширити можливість самореалізації молоді.

29 березня 2018 року в Гуляйпільському районному суді Запорізької області відбувся День відкритих дверей, на який були запрошені учні  ДНЗ «Чубарівського центру професійно-технічної освіти», працівники органу пробації та кримінальної поліції у справах неповнолітніх.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник керівника апарату суду Ячало Юлія Олексіївна, яка доповіла запрошеним гостям про реалізацію і захист прав людини, про особливості судоустрою та організацію здійснення судочинства в Україні, зокрема про судову практику у справах про злочини неповнолітніх за 2017 рік, про ефективні правові заходи, які суд застосовує щодо неповнолітніх, які можуть реально сприяти попередженню вчинення ними нових злочинів та виправленню підлітків.

В ході зустрічі учнів було ознайомлено з історією суду, було роз’яснено порядок звернення до суду, отримання інформації в суді, як поводити себе під час слухання справи та перебування в суді, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

В процесі обговорення поточної роботи суду, учні познайомилися з роботою канцелярії суду, а саме реєстрації вхідної кореспонденції, реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень, за допомогою автоматизованої системи документообігу суду, з роботою секретарів судових засідань, зокрема з фіксації судового процесу технічними засобами, з роботою помічників суддів.

Заступник керівника апарату суду Ячало Юлія Олексіївна розповіла відвідувачам про можливості Електронного суду.

Після короткого знайомства з діяльністю суду, гості відвідали судове засідання з розгляду кримінальної справи під головуванням Світлани Миколаївни Телегуз .

 

За повідомленням прес-служби суду