Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зросло навантаження на слідчих суддів Зарічного районного суду м. Суми

29 березня 2018, 15:00

З 15 березня 2018 року набрали чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо заходів забезпечення у кримінальному провадженні.

Однією з найбільш новацій яких є зміна порядку отримання ряду ухвал слідчих суддів.  

Так клопотання щодо застосування запобіжних заходів (наприклад, застава або тримання під вартою, проведення обшуків, отримання тимчасового доступу до речей та документів та інші) подаються слідчими органами до суду, за місцем реєстрації відповідного органу досудового розслідування як юридичної особи.

Структурні підрозділи, райуправлінь ГУНП України в Сумській області не є юридичними особами, тож усі клопотання слідчих управлінь поліції в районах та відділів поліції в Сумській області направляються в Зарічний районний суд м. Суми – за місцем офіційної реєстрації ГУНП України в Сумській області, що призводять до збільшення надходження клопотань слідчих органів.

Період

Кількість клопотань

Відсоток збільшення

З 15.03. по 27.03. 2017 року

149

 

 

на 60,3% більше

 

З 15.03. по 27.03. 2018 року

247

  


Із 247 клопотань слідчих, що надійшли до суду з 15 по 27 березня 2018 року, 70 клопотань подано слідчими відділів ГУНП в Сумській області з інших районів області, що становить 39,5% від загальної кількості клопотань, що надійшли до суду за вказаний період 2018 року.

Інформаційно: 22 березня 2018 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень», якими виключено положення про те, що подання клопотання щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення обшуку чи обрання запобіжних заходів, призначення експертизи здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді і подається до місцевого загального суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

Станом на 28 березня 2018 року (за даними офіційного сайту Верховної Ради України) цей Закон передано на підпис Президенту. 

За повідомленням прес-служби суду