Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На адресу ВРП надійшло повідомлення суддів Львівського апеляційного господарського суду про втручання в їхню діяльність

27 березня 2018, 17:34

Судді Львівського апеляційного господарського суду Мирутенко Олександр Леонтійович та Матущак Олег Іванович 26 березня 2018 року повідомляють про втручання в їх діяльність як суддів при здійсненні правосуддя.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що у провадженні колегії суддів зазначеного суду перебуває господарська справа. У судовому засіданні 5 березня 2018 року, яке проходило в режимі відеоконференції, представником сторони у справі ТзОВ «Фінансова компанія «Приватні інвестиції» було заявлено усне клопотання про відвід судової колегії, у якому було відмовлено з підстав необґрунтованості та невідповідності вимогам статей 35, 36 Господарського процесуального кодексу України.

У заяві про відвід представник ТзОВ «Фінансова компанія «Приватні інвестиції» зазначив, що учасник судового засідання – ліквідатор після завершення першого судового засідання нібито сказав, що «його куратори про все домовилися із колегією суддів і його апеляційну скаргу буде задоволено».

У судовому засіданні 12 березня 2018 року учасник судового засідання – ліквідатор заперечив сам факт спілкування з представником ТзОВ «Фінансова компанія «Приватні інвестиції», можливість висловлювання будь-яких заяв на адресу судової колегії та назвав це поширенням завідомо неправдивої інформації з боку представника компанії.

Крім того, у заяві про відвід було вказано, що ТзОВ «Фінансова компанія «Приватні інвестиції» подасть відповідні звернення щодо діяльності суддів до НАБУ, ВККС України, Громадської ради доброчесності, які будуть надіслані адресатам за результатами розгляду апеляційної скарги.

Судді Мирутенко О.Л. та Матущак О.І. сприймають такі висловлювання представника ТзОВ «Фінансова компанія «Приватні інвестиції» як погрози та пряме втручання у здійснення правосуддя, що є неприпустимим.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідні рішення.

 

Прес-центр судової влади України