Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Хотинському районному суді проведено тренінг : «Покращення рівня навиків спілкування та роботи із людьми з інвалідністю»

23 березня 2018, 11:05

   23 березня 2018 року у Хотинському районному суді для працівників апарату суду було проведено тренінг «Покращення рівня навиків спілкування та роботи із людьми з інвалідністю».
   Під час тренінгу в.о. прес-секретаря суду Гаврилюк Л.В. ознайомила присутніх із загальними поняттями про інвалідність, людей з інвалідністю, типами та видами інвалідності, охарактеризувала правовий статус людей з інвалідністю згідно міжнародного та українського законодавства.
   Основними принципами етики спілкування з людьми із обмеженими фізичними можливостями: толерантність,рівноправ’я,розуміння, шанобливість, визнання, сприйнятливість.
   Якщо в суд звертається особа, що має обмежені фізичні можливості , то потрібно трактувати її в першу чергу як відвідувача, який звернувся за послугою, але при цьому необхідно розуміти і володіти деякими особливостями у спілкуванні. Відвідувачі суду із вадами опорно-рухового апарату; із вадами слуху та мови; із вадами зору…. Працівникам суду дотримуватись принципу рівності до усіх відвідувачів суду, незалежно від їхнього соціального статусу та виявляти коректність і ввічливість, більш толерантно ставитись до людей похилого віку та людей з особливими потребами.
   В ході навчання учасники опанували загальні правила спілкування із людьми з інвалідністю та проаналізували комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю.
Також учасники тренінгу розглянули різні варіанти ситуацій, що можуть трапитися під час спілкування працівників апарату суду із людьми з інвалідністю.
   Кожен з учасників тренінгу мав можливість висловити свою думку та надати практичні рекомендації щодо покращення спілкування із людьми з інвалідністю.

 

За повідомленням прес-служби суду