Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Донецькому окружному адміністративному суді відбудеться круглий стіл «Полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області – план спільних дій для судової влади та громадськості»

21 березня 2018, 15:41

 

         Донецький окружний адміністративний суд приймає участь у реалізації проекту «Сприяння захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області» за підтримки американського народу, наданої через  Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя». Цей проект присвячений  захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з обмеженими можливостями в Донецькій області. В рамках проекту вже було проведено моніторинг  доступності судів Донеччини для людей з інвалідністю та проведено 5 тренінгів для судових адміністраторів та суддів з питань комунікації та взаємодії з людьми з обмеженими можливостями в містах Бахмут, Маріуполь та Краматорськ.

       У кінці березня 2018 року  Донецький окружний  адміністративний  суд спільно з громадською організацією «Агенцією  демократичного розвитку Донбасу»  проводить круглий стіл за темою: «Полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області – план спільних дій для судової влади та громадськості».

      Під час заходу учасниками будуть обговорені  питання фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, впровадження навчальної програми з підвищення навичок комунікації працівників суду у роботі з людьми з інвалідністю.

      Орієнтована дата проведення заходу: 27 березня 2018 року з 15 до 17 години у приміщенні Донецького  окружного  адміністративного  суду у м. Слов’янську.

       

 

 

За повідомленням прес-служби суду