Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено вирок в справі за незаконну порубку дерев

21 березня 2018, 15:07

     20.03.2018 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області виніс вирок в справі №577/684/18 відносно громадянина К., який обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого с.246 ч.1, ч.2 КК України.

   Довідково: Стаття 246 КК України - Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах.

     Громадянин К., не маючи відповідного дозволу, наприкінці грудня 2017 року, прибувши до захисного лісового насадження лінійного типу ДПТНЗ «Конотопський професійний ліцей» на території Вирівської сільської ради Конотопського району Сумської області, за допомогою найманої праці сторонніх осіб і бензопили вчинив вирубку восьми дерев породи «дуб звичайний» сироростучий, які розпиляв на менші частини, завантажив на автомобіль і збув, чим причинив шкоду в розмірі 94903,95 грн.

     Крім того, громадянин К., не маючи відповідного дозволу, наприкінці грудня 2017 року, прибувши до захисного лісового насадження лінійного типу ДП «Конотопський лісгосп» на території Дубов’язівської селищної ради Конотопського району Сумської області, за допомогою найманої праці сторонніх осіб і бензопили вчинив вирубку тридцяти семи дерев породи «дуб звичайний» сироростучий, які розпиляв на менші частини, завантажив на автомобіль і збув, чим причинив шкоду в розмірі 179857,62 грн.

     Вироком суду від 20.03.2018 року громадянина К. визнано винним за ст.246 ч.1, ч.2 КК України і призначено покарання у виді двох років обмеження волі. На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

     Вироком суду стягнуто з громадянина К. на користь держави в особі Вирівської сільської ради та Дубов’язівської селищної ради Конотопського району Сумської області матеріальну шкоду в повному обсязі.

За повідомленням прес-служби суду