Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Апеляційного суду Херсонської області пройшли підготовку в НШСУ

05 березня 2018, 09:31

26 лютого – 2 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України згідно з Календарним планом підготовки суддів для підтримання кваліфікації на 2018 рік провела підготовку суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів областей та Апеляційного суду міста Києва, в якій від Апеляційного суду Херсонської області взяв участь суддя Володимир Бугрик.

Вітальними словами підготовку відкрив проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, який розповів про ті актуальні питання, які будуть обговорені під час лекцій та тренінгів, а також підкреслив, що освітня доктрина Національної школи суддів України базується на розумінні важливої ролі судді в утвердженні принципу верховенства права, формуванні відповідних професійних навичок та умінь, необхідних суддям в практичній діяльності.

В ході навчання під час інтерактивних лекцій з використанням презентації Power Point досвідченими та висококваліфікованими викладачами було розкрито цілий ряд актуальних питань, зокрема, щодо застосування новел цивільного процесуального законодавства України, окремих аспектів вирішення спорів, що виникають із трудових правовідносин, практики розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин, а також багато інших важливих питань.

         

Окрему увагу було зосереджено на питаннях застосування судами Європейської конвенції з прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, обговорено із суддями-слухачами останні рішення ЄСПЛ за заявами проти України.

Крім того, з урахуванням вимог ст. 89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у межах підготовки було проведено тренінг «Антикорупційне законодавство та практика його застосування», а також апробовано тренінг на тему «Захист цивільних прав внутрішньо переміщених осіб та населення, постраждалого від конфлікту».

Під час підготовки судді мали можливість обмінятися досвідом із колегами, обговорити проблемні питання та шляхи їх вирішення, поспілкуватися з авторитетними науковцями.

Використані матеріали НШСУ  http://www.nsj.gov.ua.

 

За повідомленням прес-служби суду