Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неприязні стосунки на побутовому ґрунті призвели до тяжких тілесних ушкоджень потерпілих та позбавлення волі засуджених

01 березня 2018, 11:08

У січні 2018 року Лебединським районним судом  Сумської області винесено два вироки про нанесення тяжких тілесних ушкоджень   через неприязні стосунки. 

       Так, мешканка району ввечері   прийшла до свого колишнього   співмешканця з метою налагодити   стосунки. Вдома чоловіка вона не застала, але в будинку зустріла свою знайому. Ображена жінка   штовхнула суперницю, схопила ніж і нанесла удар в спину. Суд визнав громадянку К. винною у вчиненні здочину, передбаченого   ч. 1 ст. 121 Криміналького кодексу України, і призначив покарання   у виді 4 років позбавлення волі.

      Інший випадок  трапився у місті Лебедині. Між двома чоловіками під час розпиття спиртних напоїв  виникла суперечка, що переросла у фізичну сутичку, в ході якої один з чоловіків схопив зі столу ніж та наніс  потерпілому удар  в область черевної порожнини. У судовому засіданні обвинувачений Г. свою вину визнав, та враховуючи, що  чоловік уже мав невідбуте покарання за раніше вчинений злочин, суд призначив  покарання у виді п'яти років позбавлення волі.

     В обох випадках потерпілі залишилися живими.

     Судові рішення не набрали законної сили і можуть бути оскаржені у встановленому законом порядку, наголошується на сайті суду.

За повідомленням прес-служби суду