Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є.  повідомляє про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя

28 лютого 2018, 14:31

Суддя Петросян Крістіна Єрвандівна повідомляє про подання до ВРП учасниками судового процесу скарг на її дії як судді до закінчення судового розгляду.

Зокрема, зазначає, що у її провадженні перебувають адміністративні справи за позовами до управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області, Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області та Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області про визнання протиправними дій та рішень, зобов’язання вчинити певні дії.  

Предметом позовів є визнання дій та рішень відповідачів неправомірними, протиправними дискредитаційними, зобов’язання відповідачів поновити виплату пенсії довічно та виплатити йому заборгованість з пенсійних виплат.

Під час вирішення питання про прийняття зазначених позовних заяв до розгляду та відкриття провадження у справі суддею було встановлено, що позовні заяви не відповідають вимогам статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки до них додано не засвідчені належним чином копії документів.

Також позивачем було заявлено клопотання про звільнення від сплати судового збору з посиланням на лист управління Пенсійного фонду, в якому зазначено про призупинення виплати пенсії позивачу, що, на його думку, є доказом незадовільного майнового стану.

Судом було запропоновано позивачу надати інші докази на підтвердження свого незадовільного майнового стану та відсутності будь-яких інших джерел доходів.

Суддя зазначає, що нею не було відмовлено у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору, проте наведене стало підставою для винесення ухвал від 8 лютого 2018 року про залишення позовних заяв до управління Пенсійного фонду України в м. Сєверодонецьку Луганської області,  Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області та Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області без руху та надання строку для усунення недоліків позовних заяв.

21 лютого 2018 року позивачем подано до суду заяви про усунення недоліків позовів, до яких додано копії скарг на дії судді Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є. та стосовно притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

Суддя повідомляє, що подання учасником судового провадження до Вищої ради правосуддя скарги на дії судді до закінчення судового розгляду справи містить ознаки впливу на суд, що передбачає кримінальну відповідальність, встановлену статтею 376 Кримінального кодексу України.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказані повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України