Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шепетівці підозрюваного у крадіжці взяли під варту

27 лютого 2018, 12:17

Шепетівський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчих про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 42-річному чоловіку, котрого підозрюють у закінченому замаху на вчинення крадіжки, вчиненій повторно, поєднаній із проникненням у житло (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).

За матеріалами досудового розслідування, вночі 25 лютого цього року він через вікно забрався у квартиру на другому поверсі в одній із шепетівських багатоповерхівок. Правоохоронці підозрюють, що заради наживи. На сигналізацію, яка спрацювала у помешканні, приїхали поліцейські, котрі й затримали там чоловіка.

Заслухавши учасників провадження та дослідивши матеріали справи, слідчий суддя дійшов до висновку, що затриманий обґрунтовано підозрюється у вчиненні інкримінованого правопорушення, та що є ризики, що він може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілу та свідків, може вчинити інше кримінальне правопорушення, оскільки раніше притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема, за злочини проти власності.

«Крім того, в Шепетівському ВП ГУНП в Хмельницькій області знаходяться інші кримінальні провадження, по яких проводяться слідчі (розшукові) дії, пов’язані із злочинною діяльністю Р. та вчинення низки крадіжок на території м. Шепетівка та Шепетівського району», – зазначено в судовому рішенні.

Відтак суд задовольнив клопотання слідчих, винісши ухвалу про взяття підозрюваного під варту до 25 квітня 2018 року. Також, як альтернативу, визначив заставу – 70 тис. грн..  

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду