Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вступ до шлюбу та надання права на шлюб роз'яснення надає Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

27 лютого 2018, 11:51

            Ізюмським міськрайонним судом Харківської області розглядаються справи не тільки про розірвання шлюбу, але й про надання права на шлюб.

            В середині лютого гр.Л. 2001 р.н.  звернулася до суду з заявою про надання права на шлюб, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що з гр. С. вона зустрічається з 2016 року. На момент надання заяви гр.Л. ще не досягла повноліття.  Звернення до суду із заявою про надання права на шлюб зумовлене вагітністю нареченої, вже сплановане весілля та визначена його дата.

            Сімейним кодексом України встановлено шлюбний вік для чоловіків та жінок - вісімнадцять років. Закон не встановлює максимального шлюбного віку, тому людина і у 80, і у 100 років має право на шлюб. Не існує також жодних обмежень щодо різниці у віці між майбутнім подружжям.  Особливістю даної категорії справи є неможливість застосування представництва, оскільки вступ у шлюб є дією, яку особа повинна здійснювати безпосередньо. Для вирішення питання щодо зниження шлюбного віку не вимагається отримання згоди батьками неповнолітніх. Одержавши право на шлюб з певною особою, заявник не може зареєструвати шлюбу з іншою.

            Суд врахував спільне бажання заявника та особи, з якою має бути укладений шлюб, укласти шлюб, їх спільний намір створити сім'ю, у зв'язку з чим вважає, що таке право буде відповідати їх інтересам та інтересам їх майбутньої сім'ї.

 

За повідомленням прес-служби суду