Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області частково задовольнив клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу відносно осіб, які підозрюються у контрабанді психотропних речовин

23 лютого 2018, 15:08

21 лютого 2018 року апеляційним судом були розглянуті апеляційні скарги адвокатів Бабкової Т.Є. та Прилепського І.А. на ухвали слідчих суддів Приморського районного суду м.Одеси, якими до підозрюваних  Б. та Ч. був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб, а саме до 11 квітня 2018 року, з визначенням розміру застави  відносно підозрюванії Б. у сумі 650 000 грн., а відносно підозрюваного Ч. у сумі 700 000 грн.

Зазначені особи підозрюються органами досудового розслідування у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.305 КК України, а саме в контрабанді особливо небезпечної психотропної речовини, тобто в її переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю,  вчиненого за попередньою групою осіб.

Відповідно до Кримінального кодексу України, санкцією кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.305 КК України, встановлено покарання у виді позбавлення волі строком від восьми до десяти років з конфіскацією предметів контрабанди та майна винної особи.

Ухвалами слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси були задоволені клопотання слідчого в ОВС СВ УСБУ в Одеській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваних Б. та Ч.

Не погодившись з зазначеними ухвалами, захисники підозрюваних подали апеляційні скарги за результатами розгляду яких, апеляційний суд скасував ухвали слідчого судді суду першої інстанції та ухвалив нові, якими частково задовольнив клопотання слідчого в ОВС СВ УСБУ в  Одеській області, застосувавши до підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави, достатньому для забезпечення виконання підозрюваними обов’язків, передбачених кримінальним процесуальним кодексом України, а саме 300 мінімальних заробітних плат, що складає 528 600 грн.

 За повідомленням прес-служби суду