Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представник Господарського суду Житомирської області взяла участь в міжнародній науково-практичній конференції

23 лютого 2018, 16:27

  Суддя Господарського суду Житомирської області,  - Оксана Петрівна Машевська  взяла участь в Міжнародній науково-практичній конференції на тему: «Сервісна економіка в умовах глобальної конкуренції: правовий та інституційний виміри», що проводилась 15-16 листопада 2017 року на базі Київського національного торгівельно-економічного університету м. Києва, за співпраці з Міністерством освіти і науки України, Економічним університетом (м. Вроцлав, Польща), Вільнюським університетом (м. Вільнюс, Литва) та Краківський педагогічним університетом (м. Краків, Польща).

  Машевська Оксана Петрівна опублікувала наукову роботу на тему: «Неправомірна підприємницька практика у сфері послуг: позиція Верховного Суду України», де були висвітлені ключові проблеми щодо захисту прав споживачів на конкретних  прикладах з судової практики. Визначено, що практика Верховного Суду України в даному питанні є неоднозначна, оскільки на  даний  час  здійснена  Верховним  Судом  України  не  повно, оскільки  не  враховано  директиву  2005/29/ЄС  Європейського  Парламенту та Ради від 11 травня 2005 року щодо несправедливих видів торговельної практики, у якій зазначається,  що  фінансові  послуги  через  їхню  складність  та  властиві їм  серйозні  ризики потребують встановлення детальних вимог, включаючи позитивні зобов’язання торговця.

  З повним текстом публікації роботи можливо ознайомитися на офіційному сайті господарського суду в розділі «Прес-центр» підрозділі «Публікації в ЗМІ» за посиланням:https://zt.arbitr.gov.ua/sud5007/pres-centr/publications/437534/

 

За повідомленням прес-служби суду