Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційним судом Київської області залишено без змін вирок Бориспільського міськрайонного суду Київської області відносно Тимченка В.М.

22 лютого 2018, 11:10

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебувало кримінальне провадження відносно Тимченка Владислава Миколайовича щодо вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

15.12.2017 року суддею Бориспільського міськрайонного суду Київської області було винесено вирок відносно Тимченка В.М..

12.01.2018 р. та 15.01.2018 р. були подані апеляційні скарги на даний вирок.

12.02.2018 р. Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Київської області розглянула у відкритому судовому засіданні в місті Києві кримінальне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого ОСОБА_5, потерпілого ОСОБА_2 та громадянки ОСОБА_4 на вирок Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 грудня 2017 року, яким

ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця міста Київ, громадянина України, офіційно не працевлаштованого, одруженого, маючого на утриманні неповнолітню дитину, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 раніше не судимого, реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи НОМЕР_1, -

визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 6 (шість) років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Застосовано положення п.«в» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016 року, та звільнено ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі строком на шість років.

Додаткове покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами строком на три роки ухвалено виконувати окремо, з моменту вилучення указаних прав.

Цивільний позов потерпілого ОСОБА_2 задоволено частково, стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_2 14000 грн. 00 коп. матеріальних збитків понесених внаслідок залучення правової допомоги, 261600 грн. 00 коп. на відшкодування завданої моральної шкоди, а всього 275600 (двісті сімдесят п'ять тисяч шістсот) грн. 00 коп.

Стягнуто з ТОВ «Страхова компанія «Домінанта» на користь ОСОБА_2 90128 грн. 04 коп. завданої матеріальної шкоди та 38400 грн. 00 коп. на відшкодування моральної шкоди, а всього 128528 (сто двадцять вісім тисяч п'ятсот двадцять вісім) грн. 04 коп.

Звернуто стягнення в рахунок погашення сум за цивільним позовом на автомобіль марки «Mitsubishi Lancer», реєстраційний номер НОМЕР_2, що належить ОСОБА_5

Цим же вироком вирішено питання про речові докази та судові витрати.

У своїй апеляційній скарзі обвинувачений ОСОБА_5, не оспорюючи фактичних обставин кримінального провадження та кваліфікації вчиненого ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, просить у зв'язку з невідповідністю висновків суду, викладених у судовому рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження та невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок суворості, вирок суду змінити: у частині окремого виконання призначеного додаткового покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами на 3 роки, застосувавши положення п.«в» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 22.12.2016 року до зазначеного додаткового покарання; у частині вирішення долі речових доказів - автомобіль марки «Mitsubishi Lancer», реєстраційний номер НОМЕР_2, повернути його власнику ОСОБА_5; у частині стягнення з нього на користь ОСОБА_2 завданої моральної шкоди, стягнувши з нього на відшкодування завданої моральної шкоди 175000 грн.; у частині звернення стягнення в рахунок погашення сум за цивільним позовом звернути стягнення на його заробітну плату.

Потерпілий ОСОБА_8 у своїй апеляційній скарзі просить у зв'язку з в неповнотою судового розгляду, невідповідністю висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження та неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, вирок суду першої інстанції скасувати в частині невизнання обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_5, і застосування до нього амністії, ухвалити новий вирок, яким призначити ОСОБА_5 покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років. У решті залишити вирок без змін. При апеляційному перегляді повторно дослідити докази та обставини, встановлені під розгляду в суді першої інстанції, допитати в якості свідка ОСОБА_9, витребувати з Бориспільської місцевої прокуратури Київської області оригінал направлення на огляд на стан алкогольного сп'яніння ОСОБА_5 до Бориспільскої ЦРЛ 21.01.2017 року, виданого слідчим Бориспільського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_10

У поданій апеляційній скарзі громадянка ОСОБА_4 не оспорюючи фактичних обставин кримінального провадження та кваліфікації вчиненого обвинуваченим кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, просить у зв'язку з невідповідністю висновків суду, викладених у судовому рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження вирок суду першої інстанції змінити в частині вирішення долі речових доказів - автомобіля марки «Mitsubishi Lancer», реєстраційний номер НОМЕР_2, та повернути вказаний транспортний засіб його власнику ОСОБА_5

Ухвалою апеляційного суду Київської області від 12 лютого 2018 року апеляційні скарги обвинуваченого ОСОБА_5, потерпілого ОСОБА_2 та громадянки ОСОБА_4 залишено без задоволення.

Вирок Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 15 грудня 2017 року відносно ОСОБА_5 залишено без змін.

З повним тексом ухвали можна ознайомитись за посиланням: 72210412

За повідомленням прес-служби суду