Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області відмовив в поновленні строку на оскарження ухвал слідчого судді відносно осіб, які підозрюються у вчиненні замаху на умисне вбивство заступника голови Одеської обласної ради

22 лютого 2018, 10:00

02 лютого 2018 року ухвалами слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси задоволені клопотання прокурора відділу прокуратури Одеської області та продовжений строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваним Гайдаєнку М.М. та Федченку Г.Г. на 60 діб.

Нагадаємо, що Гайдаєнко М.М. та Федченко Г.Г. підозрюються в тому, що вони, діючи на замовлення іншої особи та відповідно до попередньої домовленості з цією особою та між собою, біля ресторану «Бабель Фіш» у м. Одесі вчинили замах на умисне вбивство Радковського О.В., який є заступником голови Одеської обласної ради.

Не погоджуючись з ухвалами слідчого судді, захисник підозрюваних Гайдаєнка М.М. та Федченка Г.Г. – адвокат Пасічник О.В. оскаржила їх до апеляційного суду. Одночасно, захисник в рамках апеляційних скарг звернулась з клопотаннями, у яких поставила питання про поновлення зазначеного строку, мотивуючи тим, що повний текст ухвал суду вона отримала після закінчення п’ятиденного строку на апеляційне оскарження, встановленого п.3 ч.2 ст.395 КПК України.

За результатами апеляційного розгляду в задоволенні клопотань захисника про поновлення процесуального строку було відмовлено, оскільки захисник не надала апеляційному суду доказів про наявність у неї об’єктивних перешкод у реалізації свого права на оскарження ухвали суду в установлений законом строк, а апеляційні скарги повернуті апелянту на підставі вимог п.4 ч.3 ст.399 КПК України.

Відтак, у відповідності до ухвал слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 02 лютого 2018 року, підозрювані Гайдаєнко М.М. та Федченко Г.Г. залишаться під вартою до 02 квітня 2018 року.  

 За повідомленням прес-служби суду