Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Згоріле авто і двоє постраждалих. Ізяславська Феміда засудила обвинуваченого у ДТП

21 лютого 2018, 16:19

Автопригода, яка посадила 28-річного жителя Ізяславського району на лаву підсудних, сталася 17 жовтня 2016 року. За вироком, нетверезий водій з двома пасажирами на світанку їхав через с. Клубівка цього ж району. На повороті він включив нейтральну передачу – і, втративши контроль над автомобілем, виїхав на тротуар, де вдарився об стіну автобусної зупинки. Авто загорілося, а пасажири травмувалися.

Такі дії чоловіка суд кваліфікував за ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, а також, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження. За інкримінованою статтею Феміда визнала його винним і призначила покарання – 3 роки за гратами. Позбавити ж права керувати транспортними засобами не змогла  – обвинувачений його просто не мав.

Враховуючи обставини справи, особу обвинуваченого та думку потерпілих, котрі просили суворо не карати водія, суд звільнив його від відбування покарання з однорічним іспитовим строком (на підставі ст. 75 КК України).

За повідомленням прес-служби суду