Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд відмовив у задоволенні клопотання про відвід суддів у справі про припинення громадянства Саакашвілі

20 лютого 2018, 17:38

Верховний Суд відмовив у задоволенні заяви представника позивача Міхеїла Саакашвілі про відвід колегії суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду. Розгляд питання відбувся 19 лютого 2018 року.

16 лютого 2016 року під час судового засідання представник позивача подав клопотання стосовно відводу колегії суддів, у якому висловив сумніви щодо законності формування складу суду.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду зробив висновок, що заявлений відвід не може вважатись вмотивованим, оскільки наведені в заяві підстави щодо існування обставин, які викликають сумніви у неупередженості колегії суддів, а також порушення порядку визначення судді для розгляду справи, встановленого статтею 31 КАС України, не знаходять свого підтвердження.

Верховним Судом встановлено, що для розгляду цієї справи правильно сформовано судову колегію та визначено суддю-доповідача.

Крім цього, Верховний Суд відхилив твердження представника позивача щодо існування обставин, які викликають сумніви в неупередженості та об’єктивності головуючого судді, з тих підстав, що незгода сторони з процесуальними рішеннями судді, рішення або окрема думка судді в інших справах, висловлена публічно думка судді щодо того чи іншого юридичного

Нагадаємо, що 16 лютого 2018 року було зупинено провадження у справі за позовом М. Саакашвілі до Президента України щодо оскарження Указу про припинення його громадянства України до розгляду клопотання позивача стосовно відводу колегії суддів. Це клопотання було передано на розгляд до іншого судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, який не входить до складу цієї колегії.

Про час та дату наступного судового засідання у справі про припинення громадянства М. Саакашвілі буде повідомлено додатково.

 

Справа № 800/459/17 

За повідомленням прес-служби суду