Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Донецького апеляційного адміністративного суду взяли участь у тренінгу «Вдосконалення комунікаційних навичок судових адміністраторів та суддів у роботі з людьми з обмеженими можливостями»

20 лютого 2018, 16:37

20 лютого 2018 року в приміщенні Донецького апеляційного адміністративного суду відбулись тренінги «Вдосконалення комунікаційних навичок судових адміністраторів та суддів у роботі з людьми з обмеженими можливостями». Вказані тренінги проводяться Громадською організацією «Агенція демократичного захисту Донбасу» в рамках реалізації проекту «Сприяння захисту прав та полегшення доступу до правосуддя людей з інвалідністю в Донецькій області» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма тренінгів базувалась на програмі з підвищення навичок комунікації працівників суду у роботі з людьми з інвалідністю яка розроблена Національною школою суддів (НШСУ) у співпраці з РГБФ «Право і демократія».

Участь у заходах в якості тренерів взяли Тетяна Соловйова та Наталя Валеєва. Під час тренінгів, учасники розглянули питання правового статусу людей з інвалідністю, комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю, фізичну доступність будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення в Донецькій області.

Учасники розглянули як практичні, так і теоретичні кейси в сфері спілкування та роботи з людьми з інвалідністю. Також учасники на конкретних прикладах обговорили результати моніторингу доступності судових установ для людей з інвалідністю, який провела ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» в 14 судах Донецької області в жовтні-листопаді 2017 року.

У тренінгах взяли участь працівники апарату Донецького апеляційного адміністративного суду, Донецького окружного адміністративного суду та місцевих судів Донецької області, а також судді Донецького апеляційного адміністративного суду та Донецького окружного адміністративного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду