Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізяславця, якого підозрюють у дачі неправомірної вигоди слідчому, взяли під варту

20 лютого 2018, 16:19

Обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 30 днів – таку ухвалу виніс Ізяславський районний суд 25-річному чоловіку, якого підозрюють у пропозиції, обіцянці та наданні неправомірної вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища ( ч. З ст. 369 КК України).

З відповідним клопотанням до суду звернувся слідчий. Правоохоронець зазначив:  досудове слідство встановило, що, аби уникнути кримінальної відповідальності за зайняття гральним бізнесом (правопорушення, передбачене ч.1 ст. 203-2 ККУ), а також за повернення вилученого майна – грошей і комп'ютерної техніки й сприяння продовженню незаконної діяльності, пов'язаної з гральним бізнесом, підозрюваний запропонував слідчому у справі неправомірну вигоду.

Про це поліцейський повідомив свого керівника. Тож у день передачі грошей жителя Ізяслава затримали, а 5 тис. грн., що він поклав на стіл слідчого, вилучили.

«Злочин, у скоєнні якого підозрюється Г., є корупційним, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років… Слідчий суддя враховує, що Г., будучи учасником іншого кримінального провадження, намагався незаконно впливати на слідчого у даному кримінальному провадженні, а тому перебуваючи на волі, зможе повторити спроби незаконного впливу на слідчого чи свідків у кримінальному провадженні. З огляду на викладене, слідчий суддя дійшов висновку, що підозрюваному слід обрати запобіжний захід тримання під вартою строком на 30 днів», –­­ ідеться в ухвалі.

Як альтернативу, підозрюваному визначили і розмір застави – 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб або 105720 грн. Внести її можна протягом усього строку дії ухвали – до 17 березня 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду